”Siguranța – întâi de toate!”

După semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana, și mai ales după ce Republica Moldova a devenit țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, a început adaptarea legislației Republicii Moldova la Legislația UE.

 În acest context tot mai multe companii aplică normele UE, inclusiv in ceea ce priveste securitatea antiincendiu. Fie ca sunt întreprinderi cu capital străin, fie ca sunt valorificate investiții străine, fie că antreprenorii moldoveni decid să construiască conform standardelor internaționale pentru a deveni mai atractivi pentru investitori. Advertino SRL deja de 12 ani pune la dispoziția clienților din Republica Moldova soluții pentru evitarea răspândirii incendiilor de la furnizorii săi italieni NINZ Firedoors S.p.A. și MEVERIN Engineering S.R.L.

 Dacă la început doar întreprinderile industriale cu capital strain acceptau să instaleze uși și porti rezistente la foc, astăzi practic fiecare dezvoltator care construiește blocuri rezidențiale, folosește ușile antifoc la parcarile subterane, cazangerii, casa scării, etc.

 

Cât despre spațiile industriale, separarea acestora cu porți rezistente la foc permit economisirea de fonduri care ar trebui alocate pentru sistemele de irigare în caz de incendiu.

Pentru că dezvoltarea construcțiilor ușoare în ultimii ani s-a dezvoltat tot mai mult am decis să căutăm un furnizor de panouri termoizolante de tip sandwich. Alegerea noastră s-a oprit la grupul italian METECNO Group, care de altfel este inventatorul al acestor produse (din 1961)  și cel mai mare producător pe plan mondial 18 fabrici amplasate pe cele 5 continente ale lumii.

Unul dintre principalii parametri de selectare a acestui furnizor au fost indicatorii de rezistență la foc: până la 150min (EI-150) pentru panourile de perete si 180min. (EI-180) pentru panourile de acoperiș.

 Cea mai apropiată geografic de Republica Moldova este fabrica Metecno Bulgaria EAD., de unde  și livrăm panourile către clienții noștri moldoveni.  Numeroase hale frigorifice și obiecte industriale au fost deja construite în Republica Moldova cu panourile METECNO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categories